Skagen-gründere selger til Storebrand

Hovedeierne i SKAGEN, Kristoffer Stensrud, Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø selger sine eierandeler til Storebrand. Utviklingen i pensjons- og kapitalforvaltningsbransjen går i retning av større enheter, og det er behov for en privat aktør som kan styrke privat pensjonssparing i Norge. Storebrand har størrelsen, kompetansen og ambisjonene som gjør dem godt egnet til å utvikle SKAGEN og norsk pensjonssparing videre.

 

  • Salget er fremtidsrettet og industrielt riktig, gitt utviklingen innen pensjon og kapitalforvaltning. Storebrand blir en sterk og god eier som kan utvikle SKAGEN videre i tråd med kundenes interesser, og være en god arbeidsgiver for de ansatte. Prisen er fair og reflekterer verdiene vi som aktive eiere har bidratt til å skape for kundene sammen med de ansatte i SKAGEN, sier Kristoffer Stensrud, Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø i en felles uttalelse.

 

SKAGEN-gründerne mener det er åpenbare synergier mellom Storebrands pensjon- og spareprodukter og SKAGENS kapitalforvaltning. Storebrand vil videreføre SKAGENs investeringsfilosofi og uavhengige forvaltning. SKAGEN vil bestå som et separat selskap med eget styre i Storebrand-konsernet. Storebrand har vært en god eier av kapitalforvaltningsselskaper og deler de samme verdiene og synene på ansvarlighet og bærekraft som SKAGEN.

Med oppkjøpet av SKAGEN vil Storebrand bli en kraft i pensjons- og kapitalforvaltningsbransjen i Skandinavia, med mulighet for å ta del i utviklingen innen pensjonssparing i Europa.

SKAGEN ble etablert i 1993 av Kristoffer Stensrud, Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø. Siden den gang har SKAGEN vokst fra en forvaltningskapital på 20 millioner kroner fordelt på ca. 400 andelseiere til en forvaltningskapital i 2017 på 80 milliarder kroner fordelt på mer enn 100.000 andelseiere. Veen og Westbø valgte i 2015 å samle sine eierposter i SKAGEN i Nansen Capital Partners.

 

For ytterligere informasjon og kommentarer, kontakt:

Styreleder Kjell E. Jacobsen i Nansen Capital Partners på tlf. +47 908 80 871

Facebook Twitter