Sharefox 31.05.2022

Sharefox rigges for internasjonal vekst

Gjennom sin plattform for utleietjenester, hjelper det norske teknologiselskapet Sharefox bedrifter med å tilby sirkulære verdikjeder. Nå henter selskapet penger for å skalere internasjonalt.

Konkurransedyktig og sirkulært

– Vi tror selskaper fremover må tilbyr sirkulære produkttjenester for å fortsette å være konkurransedyktige og relevante for sine kunder. Vi ser at spesielt unge forbrukere velger å leie produkter når det er mulig, sier Åsgeir Helland, CEO og gründer i Sharefox.

Teknologien selskapet har utviklet, er blant annet tatt i bruk av Jernia, Bergans og Felleskjøpet. Fra et sterkt fotfeste i det nordiske markedet, ser selskapet nå mot muligheter globalt.

Skalerbart og relevant produkt

TD Veen har ledet runden der Sharefox har hentet i overkant av 20 millioner kroner. Med på laget er også en investorgruppe som har operasjonell erfaring fra vekstselskap.

– For oss er det viktig å jobbe med flinke mennesker som tilbyr et skalerbart produkt relevant for kunder over hele verden. Vi tror at både bevisste forbrukere og myndigheter forventer at selskap fremover ikke avhenger av en forretningsmodell bygget på å selge mest mulig uten å tenke på hele levetiden til produktet. Vi mener sirkulær økonomi er en forutsetning for bærekraftig forbruk og produksjon, sier Jens Erich Jenssen, investeringsansvarlig i TD Veen.

Jenssen går også inn i styret og vil jobbe tett med gründerteamet sammen med de øvrige investorene.

 

Les artikkelen i Shifter her

Les mer om Sharefox