Våre porteføljeselskap støtter den sosiale, økonomiske og miljømessige transformasjonen verden har behov for. Gjennom langsiktige impact-investeringer skapes det nye muligheter – og nye forestillinger om hva som er mulig.
Her er et utvalg investeringer innen sirkulære verdikjeder, bærekraftig matproduksjon, bedre helsetilbud og ressurssparende teknologi.
Mobai er et ansiktsgjenkjenningssystem som fungerer på alle enheter med kamera.
Løsningen bruker ansikts-, iris- og okulær gjenkjenning for å gjøre prosessen sikker og trygg. Systemet er skreddersydd for å avsløre manipulerte ansiktstrekk og beskytte brukerens data.
Mobai er et spin-off selskap fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Teknologien er utviklet av internasjonalt anerkjente forskere ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi, med ekspertise innen biometriske systemer og toppmoderne angrepsdeteksjon. Selskapet etterstreber trygge og tilgjengelige digitale tjenester for alle.
Axonklinikken er Nordens største klinikk for ketaminassistert psykoterapi. Åpningen i 2018 markerte starten på en ny æra innen mental helsebehandling i Norge.
Axonklinikken tilbyr en kombinasjon av ketaminbehandling og psykoterapi for personer med lidelser som depresjon, PTSD, kroniske smerter og ulike angstlidelser. Behandlingen tilpasses den enkeltes situasjon og følges opp av landets fremste eksperter på denne typen terapi. Medisinsk direktør Dr. Lowan Stewart har også fungert som rådgiver for ketaminbehandling i det offentlige helsevesenet.
Axonklinikken samarbeider med bioteknologiselskapet Awakn Life Sciences.
Dagens er en digital plattform for handel av lokale, sesongbaserte råvarer – direkte fra bonden til kokken.
Dagens gjør handel av bærekraftig produsert mat økonomisk lønnsomt. Selskapets verdikjede kutter mellomledd og kostander, noe som gir bedre inntjening for bøndene og kortreiste råvarer av høy kvalitet til kokkene. Plattformen gir mindre administrasjon, transport og koordinering – og dermed mer tid til å dyrke og lage mat.
p53 investerer i helsevirksomheter som tenker nytt og utfordrer det etablerte. Selskapet ønsker å bidra til utvikling og kommersialisering av banebrytende ideer som vil øke tilgjengeligheten til bedre behandlinger og innovative tjenester med særlig positiv effekt på menneskers liv og helse.
p53 samarbeider tett med gründere for å bygge konkurransedyktige helseselskap. I tillegg til langsiktig kapital, bidrar investeringsselskapet med verdier i form av kunnskap, erfaring og nettverk gjennom aktivt eierskap.
Nyby har utviklet en digital plattform for ressurssamarbeid. Den bidrar til å frigjøre tiden til helseansatte samtidig som den hjelper helse- og omsorgssektoren med å skape flere og bedre tjenester, redusere ensomhet og inkludere flere.
Tjenesten er godt etablert i det norske markedet, der norske kommuner og organisasjoner benytter den til oppgaver og oppgavedeling. Noen av behovene som formidles er hjelp til ærender, praktisk hjelp, følge til lege, mosjon og sosiale aktiviteter. I motsetning til mye annen velferdsteknologi er ikke Nyby et verktøy for å erstatte mennesker, men for å knytte dem sammen.
Ocean Bottle har som mål å stanse forsøplingen av verdens hav. Innen 2025 ønsker de å ha forhindret sju milliarder plastflasker fra å ende opp i havet. Selskapet har utviklet «The Ocean Bottle» – en anvendelig drikkeflaske som består av rustfritt stål og resirkulert havplast.
Ved å kjøpe «The Ocean Bottle» bidrar forbrukeren til å redusere bruken av plastflasker. For hver solgte flaske finansierer selskapet i tillegg innsamling av havplast tilsvarende vekten av tusen plastflasker.
I områder der plastforurensning er en særlig stor utfordring, sysselsetter Ocean samlere som får penger for plasten de samler inn. På den måten får flere mennesker tilgang til sosiale ressurser og økonomisk trygghet.
Made of Air er et materialselskap som bidrar til å reversere klimaendringene. Selskapet lager karbonnegative materialer til industriell bruk, og bidrar på denne måten til å erstatte fossile materialer og kompositter i en rekke produkter.
I tillegg til å erstatte høyutslippsmaterialer som fossil plast og aluminium, binder også Made of Air-materialene karbon. Selskapet benytter blant annet skog- og gårdsavfall i produksjonen, og materialene kan benyttes til alt fra fasader til forbruksvarer.
Onna bygger Norges første storskalaanlegg for vertikalt landbruk. Målet er å gro 350 tonn salat og urter i året. Alt dyrkes i vann og helt uten plantevernmidler.
Vertikalt landbruk er en metode for bærekraftig matproduksjon som fører til redusert import, transport og matsvinn. Å dyrke i høyden gir mer effektiv ressurs- og arealbruk, i tillegg til at innendørs dyrking er uavhengig av sesong og vær og dermed kan produsere hele året.
Pexip forenkler videokommunikasjon på tvers av landegrenser, selskap og plattformer. Selskapet har utviklet en skalerbar plattform som muliggjør trygge videomøter av høy kvalitet, og med sømløst samarbeid mellom tidligere inkompatible video- og lydteknologier.
Med Pexip kan brukeren stole på at all data blir håndtert sikkert og i henhold til gjeldende krav til datalagring og personvern. Målet er å styrke organisasjoners kommunikasjon og samarbeid, uavhengig av plassering eller teknologi.
Resani utvikler teknologi for desinfeksjon som hjelper helsearbeidere, pasienter, besøkende og andre med drastisk å forbedre sin håndhygiene.
Målet er å redusere forekomsten av infeksjoner og sykdomsoverføring som skyldes dårlig håndhygiene.
Gjennom sin patentsøkte kombinasjon av brukerrefleks, programvare og maskinvare, gjør Resani det mulig å overholde god håndhygiene på mindre enn fem sekunder. Samtidig vil brukerdata gi nyttige analyser og verdifull innsikt til organisasjoner og institusjoner.
Huma tilbyr sine kunder en smartere og bedre softwareløsning for alle typer HR-tjenester. Selskapets budskap er at både bedrifter og medarbeidere fortjener intuitiv, inspirerende og intelligent teknologi som orienterer seg rundt mennesket. Det skal være lett å bruke – og lett å like.
HR-systemet består av en rekke moduler med enkle prosesser og enkel prising. På den måten kan du som kunde velge det HR-systemet som passer bedriften best – med eller uten ekstrafunksjoner. Huma tilbyr også integrasjon til blant annet Tripletex, Slack, Google og Microsoft.
Disruptive Technologies er et norsk teknologiselskap som utvikler verdens minste trådløse sensorer til kommersielt bruk innen det raskt voksende IoT-markedet.
De tilpasningsdyktige sensorene har en rekke bruksområder, er enkle å installere, har trippel A+ sikkerhetsgrad og en batterilevetid på opp til 15 år. Sensorene er designet for å nå et stadig større antall driftskomponenter, og kan bidra til å gjøre bygninger intelligente og bærekraftige på få minutter.
Arctoris har utviklet en egen teknologiplattform som legger til rette for datasentrisk utvikling av legemidler.
Selskapet har som mål å bidra til utviklingen av nye og bedre behandling til millioner av mennesker som lider av kroniske sykdommer. Arctoris kombinerer robotikk, datavitenskap og maskinlæring for å kunne ta beslutninger basert på pålitelige og reproduserbare data. Avanserte beregninger sammen med et team i verdensklasse, driver utviklingen fremover.
Norwegian Mycelium (NoMy) er et norsk teknologiselskap som skaper neste generasjons mat, fôr og materialer gjennom avansert fermenteringsvitenskap. Ved å kombinere rotstrukturen i sopp (mycel) med andre typer naturlige råvarer, utvikler selskapet bærekraftige produkter som biomaterialer og nye proteinkilder.
Varene som utvikles kan produseres lokalt, uten behov for dyrkbar jord, uten kjemikalier, og med en brøkdel av karbonavtrykket til konvensjonelle produkter.
Målet til selskapet er å bli en ledende aktør i overgangen til en sirkulær og biobasert økonomi.
Aqua Robotics ønsker å forbedre fiskehelse i oppdrettsanlegg over hele verden. Det norske selskapet utvikler teknologi som forbedrer oppdrettsnæringen gjennom å sikre miljøvennlig renhold, lavere kostnader og bedre produktivitet.
Selskapets robotbaserte «Halo»-system er det første fullautomatiske systemet for renhold av oppdrettsnøter. Noen av fordelene er bedre fiskevelferd, lavt energiforbruk, samt lavere utgifter til vedlikehold og utskifting av merder.
Blåfjell er en pionér innen landbasert oppdrett av fjellrøye. Det norske selskapet har etablert et fullskala RAS-anlegg for miljøvennlig oppdrett av matfisken i Lierne. Anlegget er designet for å kunne produsere store mengder fiske med et relativt lavt vannforbruk, og der over 99 prosent av vannmassene brukes om igjen.
Hovedmarkedet for Blåfjell er det europeiske restaurantmarkedet, og salget er økende. Selskapet har konsesjon på 975 tonn MTB, som gir mulighet for å tidoble dagens produksjon til 3800 tonn per år. Signalet fra markedet tyder på at etterspørselen vil overstige kapasiteten i dagens anlegg, og Blåfjell har derfor en plan for utvidelse gjennom flere byggetrinn.
Siglar Carbon hjelper befraktere og skipseiere med å redusere utslipp ved å overvåke, rapportere og fasilitere effektiv logistikk i global skipstrafikk. Målet er å betydelig redusere CO2-utslippene i shippingindustrien ved hjelp av big data.
Selskapets daglige og datadrevne indekser gir nøytral innsikt i forventet karboneksponering fra hovedfartsruter. På denne måten ønsker Siglar Carbon å stimulere alle aktører langs verdikjeden får oversikt over og reduserer sine utslippsdrivere.
Nordic Halibut er en verdensledende oppdretter av kveite, stiftet av en gruppe lokale entusiaster i 1995. Selskapet fremmer en ansvarlig akvakultur, med ønske om å ha en positiv innvirkning på miljø, helse og lokalsamfunn.
Gjennom fokus på fiskevelferd, bærekraft, innovasjon og forskning, er visjonen å gi tilby kveite med overlegen kvalitet.
Nordic Halibut holder til på den norske veskysten, med fem avdelinger mellom Bergen og Averøya. Selskapet har full kontroll på produksjonslinjen fra rogn til fisk av høstbar størrelse, og har tilgjengelig fisk på is hele året.
ZaveIT er et norsk programvareselskap etablert av gründere med over 30 års erfaring i IT-bransjen. Målet er å styrke partnernes konkurransefortrinn ved å gi dem verktøyene. Ved å forenkle og automatisere reduseres driftskostnadene dramatisk, og kostbar tid og ressurser frigjøres til å øke salg og forretningsutvikling.
Plattformen integreres med leverandører og ulike systemer for å bygge unike tjenester og automatisere og optimalisere salg og drift på tvers av leverandører og løsninger.
ZaveITs unike RISC-administrasjons- og teknologier innen tjenestevirtualisering gjør det mulig for IT-forhandlere å bygge, selge og administrere merkevaretjenester og optimalisere kundeopplevelsen.